Miskantų paruošimas žiemos sezonui

Kaip paruošti miskantus žiemai

Miskantai yra dekoratyviniai augalai, kurie gali būti naudojami tiek soduose, tiek vazonuose. Jie yra atsparūs šalčiui, tačiau yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad jie būtų pasiruošę žiemai.

Nekirpkite miskantų rudenį

Daugelis žmonių mano, kad miskantus reikia nupjauti rudenį. Tačiau tai nėra būtina. Miskantų nereikia genėti rudenį, nes nudžiūvę lapai ir žiedynai yra natūrali augalo apsauga nuo šalčio.

Apsaugokite nuo stipraus vėjo

Jei gyvenate vietovėje, kurioje būna stiprus vėjas, galite miskantus pririšti prie atramos. Tai padės apsaugoti juos nuo lūžimo.

Mulčiuokite aplink miskantus

Mulčiavimas padės išlaikyti dirvą drėgną ir apsaugos šaknis nuo šalčio. Mulčiuoti galite kompostu, durpėmis ar pušies žieve.

Tręškite fosforu

Ruduo yra geras metas tręšti miskantus fosforu. Fosforas padeda augalams sustiprėti ir geriau atlaikyti šaltį.

Kaip genėti miskantus pavasarį

Pavasarį, kai oras sušyla, miskantus galima nupjauti iki 10 cm nuo žemės. Tai paskatins naujų ūglių augimą.

Miskantų priežiūros klaidos

Per daug laistyti – miskantai nemėgsta perlaistymui, todėl svarbu juos laistyti saikingai.
Per daug tręšti – miskantai yra nedaug reikalaujantys augalai, todėl nereikia jų tręšti dažnai ir gausiai.
Nelaiku genėti – miskantų nereikia genėti rudenį, nes nudžiūvę lapai ir žiedynai yra natūrali augalo apsauga nuo šalčio.
Neapsaugoti nuo šalčio – tik jaunus miskantus pirmaisiais metais po pasodinimo reikėtų saugoti nuo žiemos šalčių.


Miskantų panaudojimas

Miskantai yra labai universalūs augalai, kurie gali būti naudojami įvairiais būdais. Jie gali būti sodinami pavieniui, grupėmis, gyvatvorėmis ar dekoratyvinėmis kompozicijomis. Miskantai taip pat gali būti naudojami kaip žaliosios sienos ar dekoratyviniai ekranai.

Miskantų auginimas vazonuose

Miskantai gali būti auginami ir vazonuose. Tačiau svarbu pasirinkti pakankamai didelį vazoną, kad augalas galėtų normaliai augti ir vystytis. Taip pat reikia pasirūpinti, kad vazone būtų geras drenažas.

Miskantai yra gražūs ir lengvai prižiūrimi augalai, kurie gali papuošti bet kokį sodą ar terasą. Laikydamiesi šių patarimų, galite pasirūpinti, kad jūsų miskantai būtų sveiki ir džiugintų akį daugelį metų.