Kaip prižiūrėti spygliuočius, kad jie būtų sveiki ir gražūs?

Spygliuočiai yra populiarūs augalai, kurie puikiai tinka tiek sodui, tiek daržui. Jie yra atsparūs šalčiui, nereikalauja daug priežiūros ir yra įvairių formų ir spalvų. Tačiau norint, kad spygliuočiai būtų sveiki ir gražūs, būtina jiems skirti šiek tiek dėmesio.

Štai keletas patarimų, kaip prižiūrėti spygliuočius:

  • Sodinkite spygliuočius tinkamiausiu metu. Spygliuočius geriausia sodinti ir persodinti rugsėjį. Vėliau galima persodinti tik šalčiui atsparias rūšis.
  • Laistykite spygliuočius reguliariai. Spygliuočiai mėgsta drėgną dirvą, tačiau negali pakęsti perpildymo. Laistykite spygliuočius, kai dirva išdžiūsta, tačiau venkite laistyti per daug, nes tai gali sukelti šaknų puvimą.
  • Tręškite spygliuočius du kartus per metus. Spygliuočius tręškite balandžio pabaigoje ir birželio pradžioje, kompleksinėmis trąšomis, kuriose yra azoto, fosforo ir kalio. Niekada negalima tręšti spygliuočių nuo antros liepos pusės, nes tai gali paskatinti ūglių augimą, kurie nespės sumedėti iki žiemos ir gali nukentėti nuo šalčio.
  • Mulčiuokite spygliuočius. Mulčias padeda išlaikyti drėgmę, neleidžia augti piktžolėms ir apsaugo šaknis nuo šalčio. Spygliuočius geriausia mulčiuoti spygliuočių pjuvenomis, kurios padeda palaikyti tinkamą dirvožemio pH ir apsaugo spygliuočius nuo kenkėjų ir ligų.
  • Apsaugokite spygliuočius nuo šalčio. Spygliuočius nuo šalčio galima apsaugoti gausiai laistant rudenį, surišant šakas ir kuriant pavėsį. Rudenį spygliuočius gausiai laistykite, kad jų šaknys būtų gerai sudrėkintos prieš žiemą. Taip pat galite surišti spygliuočių šakas, kad jos nesulūžtų nuo sniego svorio. Jei jūsų regione žiemos yra šaltos, galite sukurti pavėsį šalčiui jautrioms spygliuočių rūšims.

Konkretūs patarimai:

  • Genėjimas. Jaunus spygliuočius galima genėti norimos formos. Suaugusius spygliuočius genėti reikia atsargiai, kad nepažeidžiama augalo. Prieš genėjimą pasidomėkite, kaip genėti konkrečią spygliuočių rūšį.
  • Kenkėjai ir ligos. Spygliuočius gali atakuoti įvairūs kenkėjai ir ligos. Jei pastebėjote, kad jūsų spygliuočiai kenčia, kreipkitės į specialistą.

Raktainiai žodžiai: spygliuočių priežiūra